.st0{fill:#FFFFFF;}

Tribut Pastorului Vasile Talpoș 

Evenimente | 23/11/2021

Cu săptămâni în urmă Pastorul Vasile Talpoș a trecut la cele veșnice.

Am avut onoarea să-l cunosc încă din anii 80 când ajungea și prin Statele Unite și când, în condiții ostile, încerca să mențină relațiile comunităților creștine din America cu cele din România.

Relațiile noastre au devenit mai strânse după revoluție, dar mai ales în ultimii 10 ani. Împărtășeam aceeași viziune: locul creștinului autentic este în vârful piramidei sociale.

Destinul creștinului autentic este să fie cap, nu coadă. Încuraja tinerii pe care îi influența să gândească în termeni elevați, să urmărească o viziune desemnată să-i plaseze în vârful societății, dar nu de dragul de a fi în vârf, ci pentru a fi lumină și pentru a influența lumea cu valori creștine.

Viziunea lui a fost și viziunea mea. Pastorul Talpoș a fost un pion al mișcării pro-familie din România timp de mulți ani. A sprijinit, a îndemnat, a pledat cauza familiei.

Nu voi uita niciodată zâmbetul lui cald cu care mă primea întotdeauna în biroul lui din București și introducerea călduroasă pe care mi-o făcea când mă opream pe la clasele dânsului și vorbeam studenților.

Ne este dor de Pastorul Talpoș. L-a slujit pe Dumnezeu sincer, umil, cu devotament, în situații ostile și împotrivitoare.

A primit deja cununa vieții și se odihnește la Umbra Celui Prea Înalt.

A fost prieten cu tatăl meu, Petru, care și el deja a primit cununa vieții și se odihnește la Umbra Celui Prea Înalt din februarie 2020.

Dragi înainte mergători ai credinței: ne lipsiți. Noi, cei rămași în urmă pentru o vreme, ne străduim să ducem înainte munca și viziunea voastră.

Imagine preluata de pe : unibuc.ro

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.