.st0{fill:#FFFFFF;}

Tucker Carlson în Ungaria 

Articole | 13/08/2021

În prima săptămână din august, reputatul jurnalist conservator de la Fox News, Tucker Carlson, a vizitat Ungaria.

S-a întreținut cu premierul maghiar Viktor Orban. Vizita lui Carlson a stârnit multe reacții, atât în Europa, cât și în Statele Unite.

Unii l-au elogiat, alții l-au demonizat. Disprețul a provenit mai ales din zona neo-marxistă. Dar nu acesta este subiectul postării de astăzi. Am postat două materiale privindu-l Carlson în 2019, pe care le repostez.

Scriam în 2019 că tocmai terminasem de citit una dintre cele mai bune cărți ale anului, critice la adresa clasei politice din America, dar care s-ar aplica foarte bine și la elita politică din România și Europa.

Autorul cărții nu este oricine, ci unul dintre cei mai influenți jurnaliști americani la ora actuală: Tucker Carlson, creștin practicant, care la cei 40 de ani ai lui este neobișnuit de influent în mass-media și unul dintre jurnaliștii de bază ai canalului de televiziune american Fox News.

Titlul cărții spune totul:

Ship of Fools: How a selfish ruling class is bringing America to the brink of revolution 
"Vasul proștilor: clasa politică egoistă a Americii ne duce către o revoluție".

Cartea nu este ideologică. Meritul ei principal este că autorul afirmă ceea ce e evident: nu mai există diferențe între stânga și dreapta politică, cele două grupuri politice fiind acum aproape unul singur.

Motivul este că la cârma Americii - și a României și Europei - se află o clasă de politicieni care nu sunt de loc conectați cu realitatea.

Dimpotrivă, sunt în întregime deconectați de majoritatea covârșitoare a cetățenilor, a modului cum gândesc ei, și a idealurilor lor.

Carlson dă câteva exemple specifice. Războiul din Irak a fost o catastrofă pentru America, zice el, și a fost promovat cu sârguință atât de republicani, cât și de democrați.

Și asta cu toate că americanii de rând nu doreau, ci dimpotrivă, se împotriveau masiv războiului american in Irak.

Am promovat democrația în lumea arabă, întreabă Carlson, așa cum anticipa clasa politică de elită a Americii?

Absolut nu! Dimpotrivă, lumea arabă a fost destabilizată așa cum nu a mai fost vreodată în istorie.

Consecințele încă se simt, inclusiv migrația masivă a refugiaților sirieni și musulmani în Europa.

Carlson discută în amănunt războiul ideologic, dar plin de minciuni și dezinformări al elitei politice americane pentru a pregăti invazia Irakului și a-i pregăti psihologic pe americani pentru această aventură.

Alte subiecte la fel de fascinante pe care Carlson le discută sunt migrația în America.

Ambele partide politice au capitulat, președintele Trump fiind la vremea aceea singurul care încă lupta să stopeze migrația ilegală în America.

La fel ca și în Europa, de altfel, unde parcă toată lumea s-a resemnat ca urmare a invaziei masive de musulmani din vara lui 2015.

Revoluția sexuală este un alt subiect unde Carlson vede o convergență între stânga și dreapta politică.

În final, ea a triumfat deoarece conservatorii americani au capitulat. La fel și în Europa, unde presupușii conservatori au legalizat căsătoriile homosexuale și au distrus familia.

Marea Britanie, sub Cameron, Norvegia și Germania sunt exemple clare unde căsătoriile homosexuale au fost legalizate de guverne și cancelari / prim miniștri conservatori (așa ziși).

Iar revoluția sexuală continuă să fie instituționalizată și azi, tot de presupuși conservatori: May în Marea Britanie, printre alții.

O alta zonă în care elita ne distruge drepturile este libertatea cuvântului. Carlson discută și decepțiile ecologiste care au devenit o nouă religie mondială.

Nu mai suntem în anii 60 ori 70 când râurile și orașele erau poluate. Rar mai găsești în America un râu, apă ori orașe poluate. Dar mișcarea de conservare a naturii s-a transformat într-o religie finanțată de statul secular, numită ecologism.

Ce sugerează Carlson pentru îndreptarea situației? Ultima frază a cărții lui (Pagina 241) spune totul:

"Dacă vrei să salvezi democrația, trebuie să o practici" 
"if you want to save democracy, you've got to practice it."

Este un subiect și o frază pe care am folosit-o des și eu în campania mea europarlamentară. Democrația română e în ruine.

Politic vorbind, suntem iobagii unei elite politice românești care nu are nimic, nici în clin, nici în mânecă, cu simțămintele noastre, obiectivele noastre, interesele noastre ori valorile noastre.

Vă îndemn, deci, și eu, la fel ca și Carlson, implicați-vă în democrația românească, salvați-o și practicați-o!

Imagine preluata de pe Fox News

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.