.st0{fill:#FFFFFF;}

Tulburările de personalitate sunt aliate 

Articole, Voluntari | 06/07/2021
Caracteristicile Personalității Antisociale :  minciuna, furtul, îndeletnicirile ilegale, lipsa de regret, neconformarea la normele sociale;
Personalității Pasiv-Agresive : munca alene, tendința de procrastinare, eschivarea de la obligații, protestul fără justificare;
Personalității Narcisiste : relațiile exploatatoare, lipsa de empatie, grandiozitatea, nevoia de a fi admirat și complimentat au convins gândirea progresistă să încredințeze acestei triade de personalități nefericite organizarea „Congresului de Reevaluare a Comportamentului Uman și Valorilor Morale”.
Simplu, societatea a ajuns la un stadiu deranjant la care nimic din ceea ce a fost sănătos, validat nu mai poate fi acceptat.
Triada personalităților aleasă să conducă a decis, după minute întregi de deliberare, invitarea Personalității Paranoice ca vorbitor de onoare.
Personalitatea Paranoică și-a început cuvântarea exprimând îndoiala că adevărul există și, dacă ar exista, a spus ea, unicul lui scop este acela de a înșela.
De aceea, rostirea adevărului trebuie criminalizată astfel încât nicio persoană pe pământ să nu mai fie înșelată.
La fel, atribuirea de valențe pozitive cinstei, onoarei are scopul să descurajeze persoanele mai sensibile care nu își conduc viața după valori morale ostensibile.
În același fel, cerința răspunderii personale și a respectului față de tradiție are menirea să creeze o inhibiție în persoanele care se exprimă autentic și își găsesc fericirea numai atunci când impulsurile ancestrale – nebănuite – sunt dezlănțuite.
Evaluarea valorilor și comportamentului uman a continuat cu critica noțiunii de competență care creează o clasă favorizată, față de care cei fără dorință de efort și abilitate rămân în minoritate.
Complotul acesta, a spus vorbitoarea, a caracterizat existența de-o veșnicie, ajungând la apogeu cu noțiunea fabricată că diferența biologică este de la natură dată și crearea instituțiilor legii, a căror unică menire, este aceea de asuprire.
În final, Personalitatea Paranoică a îndemnat la reproșul celor care pun preț pe ordine publică, afirmând că acest așa-zis deziderat trebuie numaidecât anihilat, împreună cu orice restricție de exprimare – indiferent de modalitate – a nemulțumirilor personale.
Discursul Personalității Paranoice a generat aplauze îndelungate, euforie maniacală, iar atmosfera din sală s-a revărsat în stradă, unde ura, disprețul s-au alăturat și, împreună cu care, Personalitatea Paranoică și triada aleasă au mers în fanfară până la groapa de gunoi de la marginea orașului – destinația lor finală.

NOTĂ: Mulțumesc multora dintre dvs care îmi scrieți. Unii compuneți poezii, alții comentarii, alții versuri pro-viață. Din când în când aloc timp să citesc mai aprofundat aceste creații literare.

Acum câteva zile am primit materialul de mai sus din partea dlui Dr. Marian Belciug, psiholog care locuiește în Canada, dar care și-a început viața la Ploiești.

Nota dânsului este sofisticată și politicoasă, dar caută să ne dea de înțeles cum cei fără minte încearcă să-i convingă pe cei cu minte că ei sunt de fapt cei fără minte.

Autor: Dr. Marian P. Belciug

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.