.st0{fill:#FFFFFF;}

Un candidat comunist la prezidențialele din 2024? 

Articole | 18/01/2023

Presa ne informează că dl Ciolacu vântură numele dlui Ion Cristoiu ca posibil candidat al PSD la prezidențialele din 2024.

Nu suntem naivi, stimați domni. Ne-am săturat de comuniști și guralivi. Mai mult ca oricând, astăzi România are nevoie de oameni pragmatici, bine pregătiți în diverse domenii practice pentru a călăuzi România în vremurile tulburi prin care trecem.

Sistemul global de după 1989 s-a terminat odată ce Putin a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022.

Decembrie 1989 și vara lui 1990 au pus capăt sistemului global biploar prin prăbușirea sistemului comunist și a Uniunii Sovietice. 

Ideea de a pune în față un candidat comunist, o relicvă a sistemului totalitar, opresiv și mizerabil, este una repulsivă și cât se poate de revoltătoare.

Pentru a naviga în aceste vremuri tulburi și incerte, România nu are nevoie de "intelectuali" cum afirmă dl Ciolacu.

Are nevoie de bărbați și femei maturi, educați, specialiști în economie, finanțe, negocieri internaționale, statecraft, cunoscători ai modului în care o democrație și stat de drept autentic arată și trebuie să funcționeze.

De oameni de încredere, incoruptibili, morali, cu experiență și încercați care să ne protejeze drepturile și suveranitatea națională, nu să ni le submineze.

Dl Cristoiu va împlini 75 de ani anul viitor. În decembrie 1989 avea 40 de ani, din care jumătate i-a investit în cel mai asupritor și odios sistem politic cunoscut omenirii.

Ideea candidaturii lui la președinție este deci ofensatoare, atât la adresa României, cât și a Europei. Echivalentul acestei situații jenante ar fi ca cineva din Germania, fost nazist, să candideze la funcția supremă în stat și să fi făcut parte din aparatul opresiv nazist în vremea tinereții.

Presa ne mai informează că dl Cristoiu a fost colaborator cu Securitatea. Tocmai când credeam că am trecut peste capitolul acesta jenant, în urma deciziilor judecătorești în cazul dlui Băsescu, ne confruntăm cu un coșmar nou: cu posibilitatea ca un nou colaborator al Securității să candideze la președinția țării. Doar ideea în sine e aberantă și înfricoșătoare.

Inevitabil, trebuie să te întrebi cum va fi primit ori acceptat dl Cristoiu în cercurile europene dacă va fi ales ca președinte al României. Ne vom face de râs.

De fapt, deja ne-am făcut. Pentru că o altă personalitate formată în comunism (sau fost comunist?), dl Mircea Geoană, deja ne reprezintă în NATO.

Este jenant și ofensator la adresa României să intri pe siteul NATO să citești CV-ul dlui Geoană. E epurat de oricare aluzie la comunism și funcțiile pe care dânsul le-a deținut pe vremea comunismului.

CV-ul publicat al dânsului începe în 1990, nu înainte, cu toate că dl Geoană avea 31 de ani la revoluție.

La fel ca dl Cristoiu, dânsul și-a investit cel puțin 10 ani din tinerețe pentru proptirea și promovarea celui mai anti-democratic sistem politic din istoria României.

Nu este vorba aici ori astăzi de iertare. E vorba de bun simț și de viitorul României. E vorba de faptul că prea mulți comuniști, marxiști (ori foști comuniști ori marxiști) și persoane active în politică pe vremea comunismului încă sunt vizibile în spațiul politic al României zilelor noastre.

Fie că este vorba de dl Cristoiu ori de dl Geoană, numele vânturate de PSD ca posibili candidați la prezidențiale din partea PSD terifiază.

Din respect pentru generația tânără și pentru noi cei care am suferit pe vremea comunismului, e vremea unei cotituri decisive și radicale în politica României.

E vremea să încheiem o dată pentru totdeauna capitolul socialist și comunist și să punem România pe calea unei democrații și stat de drept autentice.

Comunismul a căzut în groapa istoriei. Propunem să nu îl mai scoatem de acolo și nici să încercăm să îl resuscităm.

În 2024 România va trebui să facă această mare cotitură politică spre o dreaptă conservatoare autentică.

Niciunul dintre partidele care se consideră a fi de dreapta în România nu sunt nici de dreapta, dar mai ales nu sunt conservatoare.

Propunem coagularea unei grupări a forțelor autentic conservatoare, tradiționale și creștin-democrate din România care în 2024 să sconteze acest mare succes pentru România.

Meloni a reușit lucrul acesta în Italia și sunt convins că oameni de bună credință din mișcarea autentic conservatoare din Romania pot face la fel.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională!


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.