.st0{fill:#FFFFFF;}

Un climat de frică, nu o criză climatică 

Articole | 04/08/2021

Conform ideologiei climatice, metoda cea mai relevantă pentru a evalua valoarea ființei umane este numărul de copiii pe care o ființă umană îi aduce pe lume. 

Din care pricină, familia este catalogată ca un obstacol pentru realizarea unei clime ideale.

Familia și căsătoria naturală rezultă în copii, adică ființe umane, care, la rândul lor, ni se spune, vor cauza creșterea cantității de dioxid de carbon din atmosferă. În consecință, dezinstituționalizarea familiei și a căsătoriei naturale, și mai ales, a capacității procreative a ființei umane (a se citi avort și controlul populației) devin politici esențiale pentru idealurile climatice.

Imaginați-vă extremiștii de acest gen ajungând la putere! Holurile Parlamentului European sunt pline de ei.

La fel holurile instituțiilor decizionale ale Uniunii Europene. Iar acum au ajuns și la Casa Albă.

Dl Trump a scos America din sfera Acordurilor Climatice de la Paris, dar dl Biden promite să o reintegreze.

UE deja a creionat politici economice imense, centralizate pe noua ideologie mondială a schimbărilor climatice.

Subiectul acesta este extrem de vast, dar și greu de înțeles pentru majoritatea vastă a cetățenilor. În final, cetățenii sunt practic fără putere în fața acestor politici.

Pe ambele maluri ale Atlanticului se promovează noțiunea de Noua Politică Ecologică / New Green Deal  care impune și urmărește "neutralitatea de carbon /carbon neutrality ". Dl Trump a respins politica New Green Deal, un lucru bun, zic eu, dar dl Biden intenționează să o promoveze cu mult zel.

Din fericire, însă, încep să se audă și voci dizidente care afirmă adevărul privind modificările climatice, voci ale rațiunii, ale oamenilor cu judecată, care nu aleargă laolaltă cu gloata profeților crizei climatice. O astfel de voce a rațiunii este Bjorn Lomborg.

Anul trecut Lomborg a publicat prima carte de acest gen pe care eu am lecturat-o, False Alarm; How Climate Change Panic Costs us Trillions, Hurts the Poor, and Fails to Fix the Planet / Alarmă falsă: panică climatică ne costa mii de miliarde, dezavantajează pe cei săraci, și nu reușeste să reînvigoreze planeta.

Lomborg nu este un amator în domeniul climei, ci un specialist de mare anvergură. A studiat și a fost implicat în mișcarea ecologică - acum transformată în mișcarea climatică - timp de 30 de ani.

În ultimii 20 de ani s-a ocupat în mod special de aspectele și consecințele politice și economice ale angoasei pe care propaganda climatică o injectează în societatea globală.

În consecință, Lomborg a devenit o voce importantă în domeniu. Am citit cartea lui în 2020. Este scrisă pe înțelesul tuturor, fie că ești politician, fie o persoană fără expertiză în domeniu.

Nu este necesar să stăpânești vocabularul climatic pentru a înțelege punctele esențiale ale cărții.

NOTĂ: În postarea următoare voi reda punctele esențiale ale cărții.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.