.st0{fill:#FFFFFF;}

Un milion de români în închisoare 

Articole | 18/06/2022

Acum două săptămâni dl Iohannis a promulgat legea incriminării incitării la ură în România. În acest fel, România a intrat în rând cu țările seculariste totalitare occidentale unde discursul care ofensează te trimite la închisoare. Când libertatea cuvântului este suprimată ori înăbușită, rezultatul inevitabil este descinderea totalitarismului peste cetățeni.

Sunt îngrijorat că dl Iohannis și parlamentarii României care au votat articolul 369 din Codul Penal au devenit, astfel, inamicii numărul unu al României și al românilor. Nimic nu poate fi mai îngrijorător pentru cetățeni decât abolirea discursului liber prin intermediul și cu sprijinul celor pe care i-au pus în Parlament cu scopul primordial de a le proteja libertățile, drepturile și valorile.

Aleșii noștri ne spun mereu, când sunt prinși cu mita în sac ca acum, că legile pe care le adoptă sunt în folosul nostru. Nimic nu este mai departe de adevăr decât această poziție oficială afișată de partidele la conducere. Într-o democrație autentică ar trebui să fie chiar invers: ceea ce cetățenii socotesc că este în folosul lor trebuie să devină legea țării. Cetățenii preferă dreptul de a se ofensa unii pe alții în loc ca statul să își extindă controlul asupra gândirii și discursului lor.

Articolul 369 incriminează „orice” afirmație critică la adresa a 14 categorii de persoane ori grupuri de persoane care are ca obiectiv, direct ori indirect, incitarea la ură ori tratarea nefavorabilă a acestor grupuri.

În Henry the Sixth / Henry al Șaselea, Shakespeare afirma prin gura unui personaj „let’s kill all the lawyers / haideți să ucidem toți avocații”! Incitare la ură? Fără îndoială. Incitare la genocid? Fără îndoială. Avocații constituie un grup bine definit, ușor de identificat și ușor de depistat. Să urmărim deci interzicerea piesei respective ori cenzurarea frazei respective? Ar fi o nebunie.

Cele 14 interdicții sunt 14 capcane și obstacole pentru libertatea de expresie. Este practic imposibil ca vreunul dintre noi să nu încalce aceste interdicții care pretind a fi legale. Nu o dată în viață, ci poate în fiecare zi. Pedeapsa este de 6 luni până la 3 ani de închisoare pentru fiecare infracțiune!

Iar dacă autoritățile României vor aplica această lege pentru fiecare infracțiune, milioane de români vor ajunge la închisoare pe parcursul vieții lor. Va fi nevoie să construim închisori peste închisori și să reamenajăm vechile închisori comuniste în care cetățenii erau întemnițați tocmai pentru că criticau sistemul și partidul comunist.

Dacă citiți cu atenție articolul 369 veți vedea că este interzisă critica pe bază de opinie politică ori apartenența la vreun grup politic. Partidele politice din România s-au pus deasupra legii și deasupra noastră.

Închisorile vor fi clădite din banii noștri, a celor care vorbim liber. Cu banii noștri politicienii vor transforma România într-un gulag național asemănător cu cel al anilor 50.

Articolul însă deranjează și dintr-o mulțime de alte motive. Extinde controlul statului asupra cetățenilor. Asupra modului în care gândim. Statul s-a transformat în autoritatea care cenzurează, admite doar un singur punct de vedere în stat, și le interzice pe celelalte pe motiv că incită la ură.

De asemenea, articolul are potențialul de a crea un război civil: fiecare cetățean al României va pretinde că este ofensat de discursul aproapelui lui și va solicita, ca răzbunare, închisoarea. Va rezulta un adevărat Mexican stand-off în care fiecare cetățean va tine pistolul la capul aproapelui lui.

A fi conservator înseamnă a crede în libertatea cuvântului. Parlamentarii care au votat această lege și partidele din care fac parte nu împărtășesc doctrina conservatoare. E vremea să ne debarasăm de ei și de ele. Nu putem permite transformarea României într-un gulag totalitar ori lăsa ca moștenire copiilor noștri o Românie înlănțuită în lanțurile secularismului totalitar.

Autor:Petre Costea, Președinte ARN

Petre scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.