.st0{fill:#FFFFFF;}

Un politician care irită: dl Ciolacu vrea să modifice Constituția, după ce ne-a stat împotrivă în 2018 la Referendumul pentru Familie 

Articole | 26/05/2022

Într-un discurs recent adresat judecătorilor de la Curtea Constituțională, dl Ciolacu a menționat că există o majoritate confortabilă în Parlament care ar putea modifica legea supremă, Constituția. Menționa, de asemenea, că în 2011 și 2013 au fost alte oportunități de revizuire a Constituției, dar au fost ratate.

Unii dintre voi probabil că vă amintiți despre lucrurile acestea așa cum îmi amintesc și eu. Am muncit zeci de ore împreună cu colegii mei din mișcarea pentru familie și pentru viață pentru a asigura includerea unor articole folositoare și benefice familiei și națiunii, inclusiv Articolul 48 și întărirea suveranității naționale. Am înregistrat acele articole la autorități fără, însă, să fi primit nici măcar o confirmare că articolele propuse de noi vor fi distribuite ori luate în considerare.

Pe de altă parte, seculariștii României, care mai târziu au evoluat în formațiunea politică USR, au înregistrat și ei, cu sprijinul Comisiei de la Veneția, articole de interes pentru ei. Unul dintre articole privea nediscriminarea pe bază de orientare sexuală în Constituție. M-am opus categoric. Politicienii au ratat șansa revizuirii Constituției României acum 10 ani.

Unde ne putem poziționa noi, creștinii privind obiectivul dlui Ciolacu? Clasa politică a României ne-a decepționat în 2018 când noi cetățenii de rând, am încercat să punem în Constituție un paragraf relevant pentru noi: căsătoria. Politicienii ne-au stat în cale și au asigurat eșecul referendumului. Subiectul propus de noi nu i-a interesat. De ce să ne intereseze acum pe noi subiectele care îi preocupa pe ei? Suntem noi doar o ștampilă, o parafă care să valideze voința politică a celor care în 2018 ne-au faultat?

Suntem tentați să răspundem la fel, acum când cei care ne-au înșelat ne cer participarea la vot să le validam obiectivele lor. În 2018 au cerut boicotarea referendumului, un lucru inacceptabil pentru un politician și pentru un stat democratic. Recomand să rămânem atenți pentru a vedea cum vor evolua lucrurile și ce ne vor cere politicienii să validăm.

Autor:Petre Costea, Președinte ARN

Petre scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.