.st0{fill:#FFFFFF;}

Ursul Arthur nu trebuia să moară în felul acesta 

Articole | 10/05/2021

România este o țară bogată, binecuvântat de Dumnezeu cu resurse naturale, floră și faună dintre cele mai variate.

Țara noastră a fost râvnită de milenii de către străini, care au dorit să profite de pe urma resurselor naturale sau umane ale țării.

Partidul Alianța Renașterea Națională este un partid politic creștin conservator care apără bogățiile naturale ale României și consideră că românii sunt cei care ar trebui să profite în primul rând de pe urma resurselor țării în care i-a așezat Dumnezeu.

Citim cu consternare în presa națională și internațională despre masacrul ursului numit “Arthur”, ucis cu o seninătate cel puțin ciudată de către un cetățean străin, Prințul Emanuel von and zu Liechtenstein.

Nu poate fi vorba în cazul acesta de un folos pentru statul român, atâta timp cât “cel mai prețios trofeu vânătoresc al României și Europei” a fost pur și simplu “abandonat” în mâinile unui prinț, care a plătit suma derizorie de aproximativ 7000 € .

România este pur și simplu vândută pe o sumă mai mică decât o cină acestui prinț într-unul dintre restaurantele Europei.

Poporul român ar trebui să fie cel care păzește și prețuiește creația lui Dumnezeu, incluzând aici natura cu flora și fauna României, viața în toate formele ei, etica în ceea ce privește administrarea resurselor naturale ale țării și asigurarea unui mediu propice pentru dezvoltarea economiei și a turismului românesc.

Ce fac autoritățile României în cazul ursului Arthur? 

Iată că autoritățile României prin reprezentanții aleși sau numiți în funcții de conducere nu-și îndeplinesc nici de această dată mandatul care le-a fost acordat.

Din nefericire, nici acest caz tragic dezbătut pe larg în presa internațională și pe toate canalele mass-media nu își găsește locul potrivit în dezbaterea la nivel înalt în rândul autorităților statului.

Doar pentru că un cetățean străin, fără să conteze rangul pe care îl deține vremelnic, a dorit să vâneze în România cel mai mare exemplar de urs existent, nu înseamnă că autoritățile române au dreptul moral sau legal să îi acorde acest drept.

Autoritățile române tergiversează investigarea acestui caz și evită răspunsurile la întrebări clare și punctuale care vin din partea cetățenilor României sau a organismelor internaționale care se ocupă de protecția animalelor. Ne răspund cu clișee politice în loc de răspunsuri cu “Da sau Nu.”

Și în acest caz, corupția înrădăcinată în sistemul politic românesc la nivel înalt sau foarte înalt își spune cuvântul. Partidul Alianța Renașterea Națională va schimba acest tip de politică.

În calitatea sa de garant al respectării valorilor și intereselor statului român, este momentul ca președintele României să facă o declarație publică referitoare la acest caz.

Este momentul ca cineva să își asume răspunderea și să elucideze misterul care plutește în jurul acestui act de “braconaj” care a avut loc cu complicitatea autorităților statului român.

Partidul Alianța Renașterea Națională solicită de urgență autorităților locale responsabile, precum și Guvernului României, Președinției României și oricăror instituții abilitate să vină cu explicația și soluția potrivită, legală și morală, astfel încât aceste cazuri să nu se mai repete.

Alianța Renașterea Națională prețuiește România și resursele naturale, și își dorește ca generația noastră să lase generațiilor viitoare o țară bogată, roditoare și binecuvântată.

România noastră trebuie reclădită 

Noi suntem cei care avem datoria să o reclădim, instituție după instituție, localitate după localitate, județ după județ. Alianța Renașterea Națională este partidul politic care vă cheamă la reclădirea României.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Beniamin Lup
Președinte EXECUTIV ARN
Beniamin scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.