.st0{fill:#FFFFFF;}

Victorie pentru libertatea religioasă în SUA 

Articole | 03/07/2023

Victorie remarcabilă pentru libertatea religioasă și de exprimare în SUA

Pe 30 iunie 2023, Tribunalul Suprem al SUA a emis o decizie remarcabilă: firmele creștine nu pot fi constrânse să producă absolut nimic pentru cuplurile unisex, în măsura în care cerințele lor subminează libertatea religioasă, de exprimare sau de conștiință a proprietarilor firmei.

Cazul își are originea în Colorado, unde statul a adoptat o lege care interzice „discriminarea” pe bază de „orientare sexuală” în prestarea de servicii publice. Cu legea în mână, doi bărbați au solicitat unui studio foto creștin să facă poze la „cununia” lor. Proprietarii firmei au refuzat solicitarea din motive de conștiință și convingeri religioase. Și-au cerut scuze de la cei doi, dându-le de înțeles că le fac orice care poza vor, separat, dar nu împreună, la „cununie” ori în vreo postura intimă.

Cei doi au dat firma în judecată și după mai mulți ani de litigii, cazul a ajuns în fața Tribunalului Suprem SUA. Cu un vot de 6 la 3, majoritatea conservatoare a Curții a reafirmat libertatea religioasă în SUA.

Curtea a interpretat legea emisă de statul Colorado ca una de „coerced speech”, adică o lege care constrânge cetățenii să se conformeze ideologiei statului când prestează servicii publicului. O astfel de intruziune în câmpul libertății religioase și a conștiinței, a afirmat Tribunalul, este inadmisibilă și neconstituțională.

„Coerced speech” este o noțiune în întregime străină jurisprudenței CEDO și care, așa cum am mai explicat, devine tot mai totalitară și anti-libertate.

Libertatea religioasă dincolo de Atlantic a avut o zi a reînvierii pe 30 iunie. Asaltul elgibitist împotriva creștinilor a fost stopat, iar mișcarea elgibitistă din SUA bate în retragere.

Nu e o coincidență că decizia a fost dată pe 30 iunie: finalul lunii mândriei / pride month pentru mișcarea elgibitistă globală. Luna s-a sfârșit with a whimper / cu o mare înfrângere pentru ei, dar și pentru toți progresiștii și neo-marxiștii din Occident.

Lecția pe care trebuie să o învățăm și noi, cei din România, e simplă: când creștinii ies la bătălie, când sunt provocați, biruiesc. Din nefericire, majoritatea dintre noi nu avem această convingere, ori interes, cu toate că Sfintele Scripturi ne încredințează că Dumnezeu ne poartă în „carul Său de biruință”. E util să ne amintim aceste cuvinte în fiecare zi și să îndrăznim.

Ofer textul în întregime al Opiniei Curții Supreme: https://www.supremecourt.gov/opinions/22pdf/21-476_c185.pdf

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

libertatea religioasă
Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.