.st0{fill:#FFFFFF;}

Viitorul Europei: Fără europeni? (I) 

Articole | 06/05/2021

Luna trecută am postat privind subiectul mult vânturat în aceste zile în Parlamentul European: Conferința privind viitorul Europei. Se sugerează ca la conferințele pregătitoare să participe și organizații civice neguvernamentale.

Experiența din trecut este un indiciu bun că organizațiile civice pro-familie și pro-viață nu vor fi invitate. Adică, exact acele organizații care promovează instituțiile sociale și aspectele de viață fără de care nu există viitor: familia, căsătoria, copiii născuți și copiii nenăscuți.

Deja am scris un comentariu privind această mult anticipată Conferință despre care încă nu se știe când se va ține. Este sigur, însă, că se va ține într-o țară occidentală, nu în îndepărtatul București ori Vilnius. Va fi o conferință care va încerca să contureze un viitor european, dar din care foarte probabil că est-europenii vor fi excluși.

O conferință care deja este desemnată să asigure supremația occidentalilor în Casa Europeană pentru câteva generații viitoare, o supremație cu care sunt obișnuiți de jumătate de mileniu și pe care nu o vor ceda nimănui. Cel puțin nu în viitorul apropiat.

Este foarte posibil, însă, că viitorul Europei va fi unul fără europeni. În doar 30 de ani, între 7 și 14% din întreaga populație a UE va fi musulmană. În unele țări ponderea va fi și mai mare, chiar până la un sfert din populație în Suedia.

Europa nu mai produce europeni, ori îi produce în număr tot mai mic. Iar acest declin demografic va putea fi, în opinia mea, buturuga mică ce va răsturna, probabil ireversibil, poziția dominantă a occidentalilor în UE și în lume.

Declinul demografic al Europei este o realitate, nu doar incontestabilă, ci și una care se deteriorează de la an la an. Și asta în ciuda studiilor frecvente și a sumelor serioase alocate studierii și desemnării unei politici de reînviere demografică a continentului.
Luna trecută, Parlamentul European a publicat un raport privind viitorul demografic al UE. Este intitulat Demographic Outlook for the European Union 2021 / Viitorul demografic al Uniunii Europene 2021.

Datele statistice vorbesc de la sine. Problema majoră demografică a UE este definită în Raport ca fiind "a strongly ageing population due to lower fertility rates and increasing life expetancy coupled with a shrinking working age population / o populație care îmbătrânește rapid datorită unei rate de fertilitate scăzută și extinderea longevității în paralel cu reducerea segmentului populației lucrătoare". [Notă: asta este povara grea pe care hedonismul, imoralitatea sexuală și avortul au pus-o pe copiii și nepoții noștri!]
Dacă ni se pare că situația demografică a României este precară – și este – situația demografică a UE este și mai precară. Veți fi surprinși să aflați că România nu este codașă în domeniul fertilității în UE și că, dimpotrivă, suntem una dintre țările cele mai fecunde ale Europei.
Pe primul loc, în 2018, era Franța, cu un index de fertilitate de 1,88, urmată de Suedia și România, ambele cu un index de fertilitate de 1,76. Codașe erau Malta (1,23), Spania (1,26), Italia (1,29) și Cipru (1,32).
NOTĂ: Voi continua acest comentariu mâine

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.