.st0{fill:#FFFFFF;}

Vocabularul nostru 

Articole | 07/07/2021

Revoluția sexuală ne confiscă vocabularul și ne impune unul nou. 

Părinții noștri ne-au îndemnat să vorbim între noi cu "psalmi și cântări de laudă", pe când revoluționarii seculariști ne învață să folosim o terminologie bizară și propoziții anagramate.

În numele egalității radicale, companiile aeriene iar, recent, Disney, nu mai folosesc formula "doamnelor și domnilor" sau "fetelor și băieților".

A folosi acești termeni, spun persoanele care-i justifică, înseamnă a diviza, a institui inegalitate între persoane, ură, intoleranță, și a diferenția pe bază de gen.

Ceea ce este incompatibil cu doctrina "egalității" și a neofensării persoanelor care se declară ca aparținând sexului opus ori nici unui sex.

Vulgaritatea și rasismul cras folosit de intelectualii de culoare la adresa evreilor ori a atleților de culoare la adresa persoanelor de rasă albă sunt alarmante.

Dar nimeni nu are curajul să-i critice. Afirmații de genul :

"4 iulie este o sărbătoare rasistă a oamenilor albi"  
"July 4th is a racist holiday of White people"

 au abundat în ultimele zile.

Vulgaritatea și misoginismul vedetelor rap sunt bine cunoscute.

Dar, cu toate acestea, vedetele continuă să-și păstreze rangul de vedete.

Pe când creștinii care folosesc un vocabular biblic să-și exprime dezacordul cu manifestările imorale ale zilei sunt arestați, amendați ori chiar trimiși la închisoare.

Transformarea vocabularului spre eliminarea genului biologic este o tendință și în România.

Nu se mai spune "casa ei" când e vorba de casa Mihaelei, ci "casa sa".

Nu se mai scrie "casa lui" când e vorba de casa lui Mihai, ci "casa sa".

Vocabularul, chiar și în limba română, se transformă în unul unisex.

În Occident, pași și mai radicali au fost făcuți, iar treptat ne putem aștepta ca, sub presiunea Bruxellesului, manualele școlare pentru elevi și îndoctrinarea jurnalistică să ducă România în aceeași direcție.

Nu mic mi-a fost șocul săptămâna trecută să citesc că poliția statului Michigan e îndoctrinată în utilizarea nu doar a unui limbaj și vocabular neutru, dar și al unui vocabular greșit din punct de vedere gramatical și transgender.

Guvernatoarea statului a emis o directivă polițiștilor să nu mai folosească termeni care denotă sexul persoanelor. Citez:

"nu toate persoanele sau membrii se identifică cu genul binar de bărbat ori femeie. Genul este o expresie construită social și cultural și este diferit de sexul anatomic desemnat la naștere. Dacă cineva nu se identifică cu sexul lor desemnat la naștere, persoana respectivă s-ar putea identifica ca fiind transgender, nebinară sau de un al treilea gen care le afirmă sensul interior al sinelui".
"not all persons or members identity with the gender binary of male or female. Gender is a socially and culturally constructed expression and is differentiated from anatomical sex assigned at birth. If someone does not identify with their sex assigned at birth, that person may identify as transgender, non-binary or a third gender that affirms their inner sense of self".

Paragraful acesta definește ideologia de gen.

Asta sunt învățați copiii în unele școli din Occident.

Asta li se impune acum polițiștilor din Michigan.

Asta a fost inserat în Convenția de la Istanbul pe care Turcia tocmai a abrogato-o, Bulgaria a declarat-o neconstituțională, iar Ungaria și Polonia au spus că vor să o abroge.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.