.st0{fill:#FFFFFF;}

Vrem spitale, nu incendii! 

Articole | 22/11/2021

Din nefericire, acest blestem al incendiilor, lovește cu brutalitate în spitalele din România.

Pe bună dreptate românii sunt speriați la gândul că vor ajunge în spital, iar dacă nu mor de Covid-19, mor arși de vii, sau intoxicați cu monoxid de carbon.

Desigur, acestei realități crude, se adaugă teoriile conspirației, dar și marea frică de a fi transferați către spitale din Europa, unde, chipurile, sunt duși ca să se facă experimente pe ei. În acest context, frica de a ajunge la spital devine patologică. 

Trebuie să fim conștienți, că în spital, oamenii se vindecă, dar și mor, însă, să arzi de viu, întrece orice capacitate de acceptare și înțelegere a lucrurilor, tocmai pentru că aceste nenorocite de incendii, nu sunt rezultatul unor cataclisme naturale, a unui fulger răzleț, s-au a unor factori ce transcend capacitatea de înțelegere și gestionare a lor, ci sunt rezultatul indiferenței, incompetenței, a unei proaste guvernări, este eșecul unei întregi clase politice mediocre.

Politicienii noștri dragi, au cu totul alte preocupări decât să guverneze eficient, pentru a crea acel spațiu unde contribuabilul să se simtă în siguranță. Așadar nesiguranța, frica și spaima plutesc în aer, fie că mergi la medic, fie că mergi să-ți plătești taxele și impozitele, fie că deschizi o afacere, fie că ai de obținut unele autorizații de la autoritățile abilitate, oriunde te-ai duce, te lovești de lehamitea funcționarului, de birocrație, de legi tâmpe, de acea privire care așteaptă să dai ceva dacă vrei să ți se rezolve problemele. 

În tot acest răstimp, se rup coaliții, se fac altele împotriva firii, sunt numiți premieri care mai apoi fie nu trec de parlament, fie își depun mandatul, dar, toți strigă în cor că le pasă de România și de români și că acest fel de tragedii nu trebuie să se mai întâmple. Se pare însă că incendiile nu-i ascultă și lovesc când nici nu te aștepți la așa ceva.

Pentru a evita astfel de tragedii, este nevoie de finanțarea serioasă a sistemului de sănătate, e nevoie să se aplice legea, să se respecte toate normele ce se impun pentru ca spitalele să funcționeze în parametri de siguranță.

Dar cum putem să vorbim de normalitate când totul este anormal, dat peste cap, prin „bunăvoința” celor ce se pare că au pierderi de memorie uitând că au fost aleși și puși în acele funcții, tocmai pentru siguranța și folosul cetățeanului. 

Dar, așa cum știm de atâta timp, nimeni nu este vinovat, nimeni nu-și asumă nimic, în cel mai bun caz, își dă demisia sau este demis managerul spitalului, ca mai apoi totul să fie trecut sub tăcere și circul politic să continue.

Nu cred că există vreun blestem al incendiilor, dar cred cu tărie că există incompetență, nepăsare, bătaie de joc, lipsă de bun simț, lipsă de răspundere. Tocmai din această cauză mor oamenii arși de vii în spitale.

Cu ajutorul tău, Alianța Renașterea Națională poate să aducă schimbarea de care România are nevoie, dar fără tine nu poate face acest lucru.

Atât timp cât nu te implici pentru a crea schimbarea modului în care se face politică, ești și tu vinovat de moartea celor ce și-au găsit sfârșitul în aceste incendii teribile.

Vino alături de noi!

Trebuie să aibă loc o schimbare, iar noi, cetățenii României, putem să facem această schimbare.

Dr. George Colcer


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.