.st0{fill:#FFFFFF;}

Ziua românilor de pretutindeni 

Articole | 29/05/2022

În ultimul weekend al lunii Mai sărbătorim de ceva timp ziua românilor de pretutindeni.

Cifre oficiale recente, puse la dispoziție  în sfârșit și de autoritățile noastre, ne arată că aproximativ 6 milioane de români au rezidența peste hotarele natale, în străinătate. Aceste cifre sunt un   semnal de alarmă pentru identitatea noastră de neam și ar trebui sa fie  un motiv de mobilizare pentru guvernanții noștri, nu numai la alegeri, ci un motiv de implementare a politicilor permanente  pentru reîntoarcerea  românilor acasă. 

ARN  Diaspora  mulțumește românilor de pretutindeni pentru  sprijinul pe care îl oferă  an de an celor de acasă, contribuind la dezvoltarea economică a  României, care se schimbă în bine și datorită lor. După Uniunea Europeană, Diaspora este al doilea cel mai mare investitor în dezvoltarea României, contribuțiile reprezentând aproximativ 3% din PIB. La fel de valoros este si know how-ul lor.

 Cei  6 milioane de români din Diaspora, aproape  o treime din populația țării noastre, trebuie să aibă o reprezentare eficientă  în Parlament.

Dragi români, fiți atenți la drepturile voastre și alegeți corect, ca să eliminăm atitudinea  reprezentanților  vechii clase politice care  continuă să vă privească cu dispreț sau indiferență!

ARN Diaspora va continua să sprijine prin toate mijloacele pe  românii de pretutindeni, în stradă sau în Parlament. Haideți alături de noi!

Autor: Claudiu Manciu

Claudiu scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.