.st0{fill:#FFFFFF;}

Actualizare în cazul familiei Furdui – Răspunsul Ambasadei Germane 

Comunicate de presă | 26/05/2021

Actualizare în cazul familiei Furdui: Răspunsul Ambasadei Germane 26 Mai 2021.

Partidul Alianța Renașterea Națională își exprimă solidaritatea cu fiecare membru al familiei Petru și Camelia Furdui a căror copii minori au fost luați în mod abuziv din familie de către autoritățile germane. ARN dezaprobă și deplânge acțiunile abuzive și ostilitatea dovedită de către autoritățile Germaniei față de familia Furdui.

Semnează acum petiția prin care cerem returnarea celor șapte copii al familiei Furdui.

Răspunsul Ambasadei Germane 26 Mai 2021

La începutul lunii am transmis o scrisoare de protest către Ambasada Germaniei la București privind modul ilegal și imoral în care a destrămat în patru Familia Furdui cu o lună în urmă.

Ambasada a răspuns, explicând că autoritățile Germaniei și Ambasada României la Berlin sunt în contact privind Familia Furdui. Mai jos puteți citi depeșa Ambasadei Germane

"Mulțumesc Ambasadei Germaniei pentru că a răspuns notei mele prompt, profesional și respectuos", a declarat Peter Costea, Președintele ARN.

Am mulțumit Ambasadei pentru răspunsul transmis, dar am și accentuat că vom continua să monitorizăm evoluția cazului Furdui și că vom continua să informăm publicul când va fi necesar.

Continuați să semnați petiția pentru reîntregirea familiei Furdui.

Actualizare comunicat de presa ARN - 21 Mai 2021

După aproape 30 de zile de la preluarea abuziva a copiilor de către Jugendamt, părinții și șase copii au putut sa se reîntâlnească pentru prima dată, experimentând bucuria revederii. Din păcate, această întâlnire foarte scurtă, pe de o parte a adus multă fericire și bucurie în inima copiilor să se vadă din nou, dar pe de altă parte și o durere imensă la despărțire. Copiii au fost foarte fericiți să fie împreună, dar timpul a trecut mult prea repede. 

În anticiparea momentului, copiii au confecționat felicitări din hârtie prin care și-au exprimat dorul și dragostea pentru părinții lor, punând în evidență, de asemenea, lipsa părinților din viața lor. Ei trăiesc o realitate crudă, abuzivă și care pe nedrept le este aplicată. 

Fetele au plâns și-au exprimat neînțelegerea față de ce se petrece. Micuța Lea i-a pupat pe toți pe rând, iar băieții au numărat că au primit 20 de pupici de la ea.

După toate aceste scurte momente de bucurie a urmat despărțirea.

La plecare, familia Furdui nu a urcat în microbuzul familiei așa cum erau de altfel obișnuiți, ci a fost împărțită în patru mașini diferite. Inima copiilor și a părinților plânge și este frântă. 

Este evident faptul că autoritățile fac tot ce le stă în putință să înstrăineze copiii de părinții lor și să rupă legăturile familiale existente. Dar copiii din familia Furdui sunt sub protecția lui Dumnezeu, sunt educați și puternici!

Ne luptăm în continuare pentru ei, îi purtăm în rugăciuni, în gând și acționăm pe toate căile ca să fie scăpați din această nedreptate. 

Vă mulțumim nespus pentru sprijinul dumneavoastră în Post și Rugăciune! Dumnezeu să vă binecuvânteze!"

Actualizare comunicat de presă - 2 Mai 2021

Familia naturală este sacrosanta iar statul nu își poate aroga autoritatea de a lua acțiuni drastice și ilegale de acest gen la adresa familiei. Conform Declarației Universale a Drepturilor Omului, cât și a Convenției Internaționale a Drepturilor Copilului, statului nu i se permite să dezmembreze familia naturală decât în circumstanțe extreme și pe motive bine întemeiate.

Ne-am informat îndeaproape privind circumstanțele răpirii copiilor de la părinți și putem spune că ele nu au justificat acțiunile radicale întreprinse de autoritățile germane împotriva familiei Furdui.

Confiscarea copiilor, pe 26 aprilie, reprezintă o acțiune abuzivă și ilegală. Părinți a șapte copii minori între un an și 15 ani, familia Furdui se remarcă în comunitatea română din Walsrode unde locuiește, pentru modul exemplar în care își ducea viața creștină și încercă să-și educe copiii într-un spirit creștin și valori creștine.

Durerea familiei a fost amplificată și de faptul că minorii au fost dispersați în trei grupuri diferite, inclusiv copilul de un an care a fost dat în plasament. Dezaprobăm și tacticile ilegale pe care autoritățile germane le-au folosit să separe copiii de la părinții lor. Notăm că dezmembrarea familiei a fost făcută fără mandat judecătoresc și deci ilegal.

"Ne exprimăm încrederea, afirmă dl Petre Costea, Președintele ARN, că autoritățile judecătorești germane, cunoscute pentru competență și imparțialitatea lor, vor elibera cât de curând copiii din custodia ilegală a autorităților germane și îi vor da înapoi părinților lor".

Încurajăm autoritățile romane să intervină pe lângă autoritățile germane pentru eliberarea cât mai grabnică a copiilor. Încurajăm de asemenea românii din toată lumea să rămână solidari cu familia Furdui și să păstreze zilnic familia și copiii în gândurile și discuțiile lor.

Pentru informații adiționale sunteți rugați să vă adresați dlui Beniamin Lup, Președinte Executiv ARN, la 0744 797 611

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.