.st0{fill:#FFFFFF;}

Familia în pericol! Guvernul României atacă familia naturală 

Comunicate de presă | 16/02/2024

Partidul Alianța Renașterea Națională a luat act de intenția Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Natalia Intotero (PSD) de a promova un proiect de lege privind „reglementarea formelor de familie” din România și „recunoașterea diversității formelor de familie”.
Conform proiectului de lege, Guvernul României intenționează să definească modelul și conceptul de familie, (familia tradițională, familia monoparentală, familii adoptive etc.), drepturile și responsabilitățile părinților, protecția copiilor, reglementarea căsătoriei și a divorțului, adopția și protecția persoanelor vulnerabile și protecția victimelor violenței domestice.
Deși în proiectul de lege înaintat Guvernului spre aprobare nu există nicio referire clară la recunoașterea cuplurilor formate din același sex, pentru care România a fost condamnă la CEDO, Partidul Alianța Renașterea Națională face următoarele precizări:
  1. Susținem măsurile care protejează relația părinți-copii și legăturile de familie, fără ca statul să știrbească din drepturile naturale ale părinților.
  2. Susținem măsurile de protejare a copiilor aflați în situații de abuz, neglijare și exploatare, cu mențiunea ca un astfel de copil să nu fie îndepărtat de familia naturală sau de familia extinsă.
  3. Suntem de acord cu măsuri și resurse sporite pentru protejarea victimelor violenței domestice, având în vedere că statul român a eșuat în nenumărate rânduri în a apăra aceste victime.
  4. Somăm Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Guvernul României să nu modifice conceptul și forma naturală de familie din România, ea fiind formată exclusiv dintre un bărbat și o femeie. România este o țară creștină, cu valori conservatoare și cetățenii români merită să le fie respectate credința și valorile.
  5. Decizia CEDO este incompatibilă și contrară suveranității naționale. CEDO nu poate impune României ce legi să adopte. Legislația internă a României e de domeniul celor pe care noi, cetățenii, îi alegem în Parlament. Nu este de competența unei instituții suprastatale, dovedită a fi părtinitoare în favoarea minorităților sexuale și împotriva familiei, a suveranității naționale și a valorilor creștine.
  6. Solicităm Guvernului României să nu încalce suveranitatea și credința poporului român, în special într-un an electoral vital pentru prezentul și viitorul României.
  7. Cerem tuturor românilor care prețuiesc și susțin familia naturală să se adreseze prin scrisori, e-mail și luări de poziție Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Guvernul României, Primului Ministru și Parlamentului României și să le ceară insistent să nu adopte parteneriatele civile, „căsătoriile” și „familiile” formate din persoane de același sex în România.
COMUNICAT DE PRESĂ | 16 februarie 2024
Autor: Petre Costea – președinte, Alianța Renașterea Națională 


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.