.st0{fill:#FFFFFF;}

Ce facem cu China? 

Comunicate de presă | 18/03/2021

În medie, americanii sunt foarte nemulțumiți de China și îndoielnici că dl Biden va putea stăvili expansiunea globală a Chinei comuniste.

La începutul lunii, Pew Research Center a emis un studiu despre opiniile americanilor privind China. Simțămintele lor sunt "deeply negative toward China / profund negative la adresa Chinei". 67% dintre ei au simțăminte "reci" la adresa Chinei și 48% doresc ca stoparea expansiunii Chinei să devină o prioritate pentru Administrația Biden. În 2018, doar 46% dintre americani aveau simțăminte "reci" față de China.

Motivele iritării lor cu China sunt identice cu cele ale europenilor: pierderea locurilor de muncă, calitatea slabă a produselor chinezești, furtul intelectual, spionajul economic, suprimarea drepturilor omului, politica agresivă externă a Chinei (Hong Kong fiind un motiv special), ajutorul pe care China îl acordă Coreei de Nord etc.

90% dintre americani susțin că în China drepturile omului sunt abuzate.Doar 15% dintre americani au o opinie pozitivă despre Xi, 83% o opinie negativă, și doar 53% dintre ei cred că dl Biden e capabil să confrunte China la nivel global.

Peter Costea, Președinte Alianța Renașterea Națională


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.