.st0{fill:#FFFFFF;}

Comunicat oficial ARN privind războiul ruso-ucrainean 

Comunicate de presă | 29/03/2022

Profund marcați de situația conflictuală între Federația Rusă și Ucraina, un stat independent și suveran, conștienți de faptul că războiul nu constituie un mijloc optim de soluționare a disputelor, încredințați de faptul că omenirea întreagă suferă datorită tragediilor produse de conflictele armate, îngrijorați de potențiala escaladare la nivel european și global a luptelor și a crizei provocate de acest război, Comisia Pentru Relatii Externe și Diaspora a Partidului Alianța Renașterea Națională emite următorul COMUNICAT:

Prin Statutul Partidului votat și aprobat de către Congresul de Constituire al ARN, partidul nostru este un partid creștin conservator.

Unele dintre valorile de bază ale conservatorismului sunt: STABILITATEA, PREDICTIBILITATEA, APĂRAREA VIEȚII și SUVERANITATEA NAȚIONALĂ.

Ne declarăm în totalitate împotriva oricărei agresiuni împotriva unor state independente și suverane, împotriva folosirii forței și a războiului pentru anexarea de teritorii sau impunerea unei ideologii sau sistem de guvernare, contrare voinței democratice a poporului.

Credem cu tărie că soluționarea conflictului ruso-ucrainean trebuie să se desfășoare pe cale diplomatică, folosindu-se orice mijloc de rezolvare amiabilă a disputelor teritoriale sau legate de apartenența la anumite structuri europene sau euro-atlantice.

Susținem suveranitatea României ca stat situat în vecinătatea graniței cu Republica Ucraina, și încurajăm populația și autoritățile române să sprijinească din punct de vedere umanitar și moral persoanele aflate în situație de criză.

Susținem medierea ca și mijloc de soluționare amiabilă a conflictelor interstatale, în timp ce condamnăm agresiunea și violența de orice natură, constatând că populația civilă suferă datorită invaziei și atacurilor din ultimele săptămâni.

Considerăm că România trebuie să fie pregătită pentru a susține medierea în conflictul dintre Federația Rusă și Republica Ucraina, îndeplinindu-și în același timp angajamentele care reies din Tratatele Internaționale la care România este parte, prin voința poporului român, atât în ceea ce privește apartenența la NATO cât și în Uniunea Europeană. 

Solicităm de îndată încetarea focului și demararea negocierilor de pace, susținând principiile auto-determinarii și a suveranității statale, precum și folosirea tuturor pârghiilor democratice în elaborarea de politici și stabilirea de strategii europene și globale.

Chemăm România și autoritățile române la acțiune, prin elaborarea de planuri strategice pe termen scurt, mediu și lung în vederea intervenției pentru reclădirea Ucrainei, elaborarea de politici fiscale și economice care să garanteze României, având în vedere actuala configurație geo-politică, accesul la exploatarea propriilor resurse naturale precum și accesul firmelor românești la viitoarele inițiative de reconstrucție a Ucrainei, devastată de războiul actual.

Atragem atenția asupra nevoii de asigurare a unui climat moral și spiritual favorabil recuperării celor afectați de criza armată, fiind deplin convinși că o temelie morală și valorică puternică va facilita restaurarea națiunilor aflate în conflict.

România este și trebuie să rămână un punct de stabilitate în zona geo-politică în care ne aflăm. Alianța Renașterea Națională, prin Comisiile de Specialitate elaborează planuri și strategii eficiente pentru realizarea acestui deziderat.


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.