.st0{fill:#FFFFFF;}

COMUNICAT DE PRESĂ 

Comunicate de presă | 08/12/2022

București, 8 Decembrie 2022

Alianța Renașterea Națională, crede în respectul reciproc!

Ca stat membru, cu drepturi și obligații în Uniunea Europeană, cerem să fim tratați ca și cetățeni de clasa întâi, egali în drepturi cu toate celelalte state membre, iar țara noastră România, să fie tratată așa cum se cuvine unei țări care face parte dintr-o Uniune.

Pentru ziua de 8 decembrie 2022, majoritatea românilor, mai ales cei care sunt nevoiți să călătorească des în interes de serviciu, pentru activitatea firmei sau pentru că au plecat la muncă în țări vest-europene, așteptau, ca pe un fel de Moș Nicolae pentru adulți, o veste mare, și anume aceea că România va fi admisă în spațiul Schengen, după o așteptare de 11 ani, marcată de opoziția constantă a unor țări membre, deși se declară mereu că România îndeplinește criteriile tehnice de admitere.

Din nefericire, ceea ce era previzibil că se va întâmpla datorită poziției adoptate public de unele țări membre: Olanda, Suedia, Austria, s-a întâmplat, prin fermitatea cu care Austria s-a menținut pe poziția de opoziție față de România și Bulgaria.

În ciuda faptului că Olanda și Suedia își revizuiseră poziția și își declaraseră acordul pentru admitere, că instituțiile europene și principalele grupuri politice popular și socialist , din parlamentul UE, ne-au susținut ca niciodată și reprezentanții unor țări europene ca Germania și Luxemburg, au făcut eforturi ca să schimbe poziția Austriei, aceasta a rămas fermă, inflexibilă.

Atitudinea era demnă de o cauză mai bună, pentru că, în cazul de față, s-a dovedit a fi regretabilă și nejustificată, generată de interese proprii culmea, ale partidului aflat la guvernare și nu ale țării, o dovadă de cinism ridicat la rang de politică de stat, fiind, în fapt, o sacrificare deliberată de ostatici pentru a duce dosarul privind politica de azil în direcția considerată favorabilă Austriei.

În cazul Olandei, reprezentanții acestei țări s-au scuzat că, de fapt, ei au dorit să dea un vot împotriva Bulgariei, dar, întrucât nu s-a acceptat decuplarea acesteia de România, votul s-a dus și împotriva României.

Interesant este că, în cazul Croației s-a putut obține decuplarea acesteia și vot separat, deși problema imigrației ilegale, folosită obsesiv de Austria ca motivație a votului ei conform datelor pe care toți oficialii le-au avut în față și le-au discutat în ședința de azi, se datorează tocmai Croației, respectiv Serbiei și Ungariei, procentul celor care s-au deplasat prin Bulgaria și România fiind infim.

O dovadă în plus a faptului că România își îndeplinește corect sarcinile și merită pe deplin să fie admisă în spațiul Schengen.

Din tot ceea ce s-a derulat în ultimul timp, din modul cum s-a dat votul astăzi putem să ne punem, absolut îndreptățit, întrebarea dacă nu se ascund în spatele acestuia și alte interese mai prozaice, meschine chiar.

Este știut că întotdeauna politica țărilor mai avansate, mai dezvoltate, a mers mână-n mână cu interesele economice ale acestora într-o zonă/țară sau alta; că, de multe ori, interesele marilor companii din țările respective au influențat discret sau fățiș, direcția și forma de manifestare a politicii lor externe.

În acest context, Alianța Renașterea Națională se consideră îndreptățită să se întrebe dacă votul dat azi nu este generat de interesele economice ale țărilor opozante, interese legate de portul Constanța, respectiv de structura acționariatului și cotelor din producție în viziunea viitoarei exploatări a gazelor din Marea Neagră sau de faptul că în 2023 expiră contractul firmei care taie de zor pădurile României.

Alianța Renașterea Națională crede în respectul reciproc, deci dacă suntem membri ai UE cerem să fim tratați ca și cetățeni de clasa întâia, egali în drepturi cu toți ceilalți, iar România să fie tratată așa cum se cuvine unei țări care face parte dintr-o Uniune.

Biroul de Presă ARN

presa@aliantarenastereanationala.ro


Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.