.st0{fill:#FFFFFF;}

COMUNICAT DE PRESĂ 

Comunicate de presă | 10/02/2023

București, 10 Februarie 2023


Alianța Renașterea Națională este partidul politic care susține suveranitatea națională și o promovează.

Alianța Renașterea Națională militează pentru integritatea teritorială terestră, maritimă și aeriană, conform articolului 3, aliniatul (2) „Frontierele țării sunt consfințite prin lege organică, cu respectarea principiilor și a celorlalte norme general admise ale dreptului internațional.”, din Constituția României, iar astăzi am  luat la cunoștință, cu multă îngrijorare la riscul violării granițelor aeriene ale României, prin faptul că Rusia a lansat rachete aproape de teritoriul aerian românesc, care este spațiul suveran al României, respectiv pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a ataca Ucraina dinspre Marea Neagră.

Ministerul Apărării din România a transmis că „informațiile privitoare la o rachetă rusească ce ar fi survolat spațiul aerian al României nu se confirmă” și că „cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri Nord-Est de graniță”.

Ne declarăm în totalitate împotriva oricărei acțiuni provocatoare ale Rusiei asupra Ucrainei sau a oricăror state independente și suverane, cât și împotriva folosirii forței armate de orice fel împotriva altor țări.

Suntem ferm încredințați că soluționarea acestui conflict ruso-ucrainean trebuie să aibă loc pe cale diplomatică, găsind toate mijloacele de rezolvare amiabilă a disputelor teritoriale sau legate de apartenența la anumite structuri europene sau euro-atlantice. Sperăm în stingerea cât mai urgentă a conflictului cu respectarea independenței și suveranității statelor.

Ca stat situat în vecinătatea graniței cu Republica Ucraina, respectăm granițele Ucrainei și condamnăm invazia rusă. Încurajăm populația și autoritățile române să continue sprijinirea persoanelor aflate în situația de criză, datorată acestui război.

Susținem medierea ca mijloc de soluționare amiabilă a conflictelor interstatale, în timp ce condamnăm agresiunea și violența de orice natură, constatând că populația civilă suferă datorită invaziei și atacurilor armate aeriene.

Solicităm de îndată încetarea acțiunilor provocatoare ale Rusiei și demararea negocierilor de pace, susținând principiile auto-determinării și ale suveranității statale, precum și folosirea tuturor pârghiilor democratice în elaborarea de politici și stabilirea de strategii europene și globale.

Alianța Renașterea Națională condamnă vehement și dezaprobă aceste acțiuni provocatoare ale Rusiei, care au ca scop atragerea României într-un conflict manipulator și nedorit, dimpotrivă România arătând solidaritate și susținere față de populația Ucrainei.

De asemenea, solicităm autorităților statului o poziție oficială responsabilă și asumată cu privire la incidentul de astăzi.

Pentru mai multe informații, sunteți rugați să ne apelați la +4 0746 294 735, sau să scrieți Biroului de Presă ARN la următoarea adresă: presa@aliantarenastereanationala.ro

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.