.st0{fill:#FFFFFF;}

COMUNICAT DE PRESĂ 

Comunicate de presă | 20/03/2023

Timișoara, 20 Martie 2023

Partidul Alianța Renașterea Națională (ARN) se alătură cultelor creștine din România care se pronunță împotriva abuzurilor îndreptate spre poporul român.

Ca partid creștin-democrat, ARN nu este nepăsător cu privire la propunerile legate de modificările Legii Educației. Partidul nostru promovează valorile creștine.

Având în vedere acest lucru nu putem decât să solicităm respingerea acestei legi abuzive care se răsfrânge asupra părinților și mai ales asupra copiilor noștri.

"Prin această lege abuzivă, afirma dl. profesor Claudiu Beserman (ARN Timiș), puterea de decizie parentală este smulsă de la părinți și trecută în sânul statului.

Filosofii antici ne-au transmis, prin scrierile lor, importanța virtuții și a eticii în organizarea și conducerea unui stat. Demnitarii care conduc statul român și promulgă o astfel de lege, nu fac decât să răstoarne valorile creștine".

"Este timpul să ne trezim la realitatea care ne înconjoară”, a mai amintit dl. Petre Costea, Președintele ARN. Astăzi, statul secular încearcă să ne inducă în eroare cu o nouă ideologie a educației.

Autoritatea parentală e subminată. Vedem atâtea cazuri abuzive în Europa și în întreaga lume, în care statul a decis să despartă copiii de părinți. Cazurile bine cunoscute sunt ale familiei Bodnariu și Furdui, a doamnei Mihaela Seiler din Freiburg, a familiei Văduva din Londra și mulți alții."

ARN reamintește parlamentarilor că legea fundamentală a statului român care reglementează, printre altele, principiile generale de organizare ale statului, drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor și autorităților publice fundamentale este Constituția României.

Constituția României conține 2 articole care garantează libertatea deplină pentru părinții României să-și crească copiii după propriile lor convingeri.

Art. 26 (alin. 1) din Constituția României stabilește că autoritățile publice sunt obligate să respecte și să ocrotească viața intimă, familială și privată.
Iar Art. 29 (alin. 6) spune că părinții sau tutorii au dreptul de a asigura educația copiilor minori, a căror răspundere le revine potrivit propriilor convingeri.

ARN își exprimă aprecierea față de Biserica Ortodoxă Română și celelalte culte din România pentru inițiativa de a contracara prompt acțiunile anti-familie și anti-valori care se strecoară prin proiectul de lege privind educația.

Contact: Gheorghe Noane, Președinte Executiv ARN, 0724 132 222.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.