.st0{fill:#FFFFFF;}

COMUNICAT DE PRESĂ AL PARTIDULUI ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ 

Comunicate de presă | 25/07/2023

COMUNICAT DE PRESĂ AL PARTIDULUI ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ CU PRIVIRE LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE

În luna mai 2021, Partidul Alianța Alianța Renașterea Națională și-a anunțat candidatura la alegerile europarlamentare din 2024 și a emis o platformă electorală care a fost pusă la dispoziția publicului de mult timp.

Datorită eforturilor comunității ARN, partidul s-a extins foarte mult în ultimii doi ani, atât în România, cât și în diaspora. Partidul nostru a câștigat popularitate și ne pregătim intens pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024.

Cu toate acestea, legile României și democrația românească nu sunt favorabile participării la alegeri a partidelor mici sau nou înființate. Barierele sunt multiple și create în mod deliberat tocmai pentru a asigura monopolul puterii politice în România partidelor mari, formate în diverse contexte după decembrie 1989.

Un partid nou-înființat, care nu este în Parlament, nu are voie să pună observatori în secțiile de votare pentru a-și proteja voturile.

Un partid nou-înființat are nevoie de 200.000 de semnături pentru a putea prezenta candidați la alegeri, inclusiv la alegerile europarlamentare.

Pragul electoral de 5% este o altă obstrucție deliberată introdusă în lege de către partidele aflate la putere pentru a împiedica concurența politică și intrarea în Parlament a unor formațiuni politice noi. Recent, partidele aflate la putere au lansat un proiect legislativ pentru creșterea pragului electoral de la 5% la 7%, tocmai pentru a diminua șansele partidelor mici și mai puțin cunoscute de a intra în Parlament.

Timpii de antenă electorală sunt, de asemenea, distorsionați de legea electorală, care favorizează partidele aflate deja în Parlament și defavorizează în mod intenționat partidele din afara Parlamentului.

Deficiențele democrației românești și ale legilor electorale sunt deci multiple și defavorizează intenționat partidele mici. De aici și nevoia obiectivă și evidentă de alianțe politice pentru partidele mici.

În acest context, în urma deciziei Biroului Executiv al Partidului Alianța Renașterea Națională, ARN a răspuns invitației Partidului AUR de a participa la formarea unui pol politic conservator de dreapta, din care fac parte mai multe formațiuni politice din afara Parlamentului, printre care și ARN.

ARN a acceptat să își pună candidatul pentru Parlamentul European, domnul Petre Costea, pe o poziție eligibilă pe listele AUR.

Cu acest prilej, domnul Petre Costea a declarat: „Sunt onorat să contribui la extinderea și solidificarea mișcării politice autentic conservatoare din România, alături de personalități marcante ale politicii conservatoare din România și din Parlamentul European, domnul senator Claudiu Tîrziu și domnul europarlamentar Cristian Terheș. Aceste personalități sunt remarcabile atât din punct de vedere moral, dar și din punct de vedere al anvergurii lor intelectuale și al fidelității față de valorile creștine. Dedicarea lor pentru valori și promovarea lor în viața publică și în Europa este remarcabilă și de necontestat.”

„Afinitățile noastre ideologice în materie de valori”, a adăugat dl Costea, „sunt, de asemenea, evidente, iar cooperarea strânsă între oameni de bună credință care împărtășesc aceleași valori creștine, este de bună credință și necesară”.

Participarea domnului Costea pe listele europarlamentare ale Partidului AUR nu înseamnă și nu trebuie interpretată ca o fuziune a partidelor.

„ARN va continua să își păstreze identitatea politică creștin-democrată pe care și-a construit-o prin muncă asiduă de-a lungul anilor”, a adăugat domnul Gheorghe Noane, președintele executiv al ARN.

ARN face încă o dată apel la toate partidele politice conservatoare autentice din România să contribuie la extinderea polului politic conservator și să asigure un scor remarcabil la alegerile europarlamentare din 2024, în beneficiul României și al tuturor cetățenilor săi.

Contact: Gheorge Noane, Președinte Executiv ARN, 0724 132 222.

Timișoara, 25 iulie 2023

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.