.st0{fill:#FFFFFF;}

Comunicat de presă : Biserica, leagăn al valorilor naționale 

Comunicate de presă | 19/03/2021

Poporul român își trage originile din Dacia străbună, un popor despre care se spune că era deosebit de religios. Tradițiile și obiceiurile demonstrează faptul că poporul din această zonă geografică s-a coagulat în jurul tradițiilor și spiritului creștinesc, dezvoltându-se apoi ca națiune.

Biserica a constituit de-a lungul veacurilor un adăpost pentru poporul român în fața tuturor vitregiilor vremii. În biserică s-au dezvoltat limba și literatura română, marii lideri ai poporului român au avut rădăcini spirituale în biserică, iar marile opere de artă s-au dezvoltat în jurul bisericii. Școlile celebre românești au avut legătură strânsă cu biserica, spitalele și așezămintele de asistență socială și-au găsit în biserică originea și susținerea.Libertatea căpătată după Revoluția din 1989 a fost dobândită în urma unei chemări făcute din fața unei biserici și a continuat datorită unității între credincioși tuturor cultelor religioase din Timișoara.

Biserica este leagănul familiei, națiunea română bazându-se pe biserică și pe practicile religioase pentru a întemeia familii sănătoase, pentru a educa copiii și pentru a păstra tradițiile culturale românești.

Partidul Alianța Renașterea Națională se solidarizează cu Biserica Ortodoxă română și condamnă gesturile comunității LGBT, care în repetate rânduri fie au batjocorit biserica și practicile religioase creștine, fie au denigrat slujitorii duhovnicești, ajungând până acolo încât au solicitat îndepărtarea simbolurilor religioase din locurile publice și din viața publică.

Asistăm cu stupoare la ofensivă incalificabilă, lipsită de orice scrupule din partea comunității LGBT, acțiunile acestei comunități țintind în a batjocori însăși ființa națională a poporului român.

Devastarea și vandalizarea unei Biserici Ortodoxe (de această dată), un adevărat monument național, o adevărată operă istorică de artă, un locaș de închinare a unei comunități de oameni care își plătesc taxele, care își respectă concetățenii, care fac bine săracilor și care au valori creștine puternice reprezintă un gest care merită dezaprobat, pedepsit și descurajat pe viitor.

Partidul Alianța Renașterea Națională solicită de urgență organelor Administrației Publice Locale și Centrale, Guvernului României, Președinției României și tuturor instituțiilor însărcinate cu apărarea ordinii publice, să ia de curând măsurile cele mai drastice, să identifice de urgență făptuitorii și să comunice oficial poziția autorităților române față de astfel de gesturi.

Imediat după ce președintele României, domnul Klaus Verner Iohannis a declarat cu mândrie că România este pregătită să trimită în școli mii de educatori și agenți ai așa numitei identități de gen, comunitatea LGBT a trecut la atac împotriva valorilor spirituale ale poporului român. Solicităm de urgență președintelui României să exprime în mod direct punctul personal de vedere dar și poziția Administrației Prezidențiale privind această acțiune lipsită de orice decență, acțiune criminală, care lovește în inima poporului român.

Probabil acum este momentul în care societatea românească, oamenii de bună credință și credincioșii din toate confesiunile religioase să se unească și să solicite printr-un Referendum Național Obligatoriu introducerea în Constituția României a definiției familiei naturale, să solidifice conceptul căsătoriei naturale între un bărbat și o femeie, demonstrând astfel că poporul român prețuiește și își păstrează rădăcinile culturale, tradiționale, sănătoase, creștine.

Partidul Alianța Renașterea Națională va depune toate eforturile pentru ca valorile creștine să fie apărate, credincioșii să își poată desfășura în liniște și libertate activitățile religioase atât în locașurile de cult cat și în mediul public, libertatea religioasă să fie garantată, iar autoritățile să vegheze la respectarea drepturilor fundamentale ale credincioșilor.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Beniamin Lup, Președinte Executiv Alianța Renașterea Națională, Timișoara 19 Martie 2021


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.