.st0{fill:#FFFFFF;}

Comunicat de presă 

Comunicate de presă | 24/02/2022

Alianța Renașterea Națională a luat notă cu îngrijorare de evenimentele din ultimele săptămâni privind situația familiei Furdui.

Condamnăm cu fermitate încălcările grave ale drepturilor acestora. Oficiul german de asistență socială pentru copii și tineret (Jugendamt) a abuzat de statutul de imigranți ai membrilor familiei și i-au confiscat pe cei șapte copii ai lor.

Copiii sunt ținuți în condiții inumane și își doresc să se întoarcă acasă, lângă părinții lor. Și-au exprimat această dorință în mod explicit, de nenumărate ori.

În cazul Furdui, Germania s-a dovedit a fi un agresor inuman la adresa drepturilor fundamentale.

Condamnăm cât se poate de categoric decăderea din drepturi a părinților Furdui. Dezaprobăm audierile cu ușile închise pe care judecătorul le are periodic cu copiii, în absența părinților lor sau a avocaților familiei.

Aceste practici sunt inadmisibile, fără precedent, și contravin celor mai elementare aspecte procedurale ale unui stat de drept. Suntem surprinși că astfel de proceduri, de negândit chiar și în România, sunt practicate într-o țară care se pretinde mult mai dezvoltată din punct de vedere al democrației și al statului de drept.

Ne exprimăm dorința ca, pe 21 martie, decizia instanței să fie dreaptă, umană și restaurativă în sensul reîntregirii imediate și necondiționate a familiei Furdui.

Ne exprimăm solidaritatea și suntem alături de familia Furdui în acestă perioadă dificilă. Familia aceasta trăiește într-un coșmar continuu de mai bine de zece luni.

Pe 27 februarie este programat un protest amplu, în Walsrode, cu scopul de a atrage atenția asupra situației grave în care se află membrii familiei Furdui.

Anunțul a fost făcut pe mai multe platforme de comunicare și sperăm să ajungă informația la cât mai multe persoane. Îndemnăm oamenii să se alăture în număr cât mai mare acestei demonstrații.

Sprijinul fiecăruia dintre noi este important, dar doar împreună putem reuși.

Pentru informații suplimentare sau alte detalii, vă rugăm să îl contactați pe Beniamin Lup, Președinte Executiv ARN.

Date de contact: 0744 797 811 / contact@beniaminlup.ro

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Cristian Horj
ARN BIHOR
Cristian scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.