.st0{fill:#FFFFFF;}

Conflictul din Ucraina 

Comunicate de presă | 27/02/2022

Comunicat de Presă al Partidului Alianța Renașterea Națională privind conflictul din Ucraina

În ultimele zile, dificile și fară egal din 1945 încoace în Europa,  conducerea Partidului Alianța Renașterea Națională, toți membrii și simpatizanții ARN au luat notă cu multă îngrijorare de evenimentele tragice care au loc în Ucraina ca urmare a acțiunilor militare nejustificate lansate de Rusia împotriva Ucrainei. 

ARN își exprimă dezaprobarea categorică față de folosirea forței militare pentru rezolvarea oricăror dispute geopolitice și geostratetige dintre Rusia și restul Europei. Considerăm că diplomația occidentala ar fi trebuit să fie mai activă și mult mai fermă în prevenirea conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, dar în același timp considerăm că acțiunile Rusiei nu au fost nici justificate și nici necesare.

Războiul și violența nu sunt valori, ci sunt manifestări ale naturii decăzute a ființelor umane.

În aceste zile critice pentru Europa și Ucraina, ne exprimăm solidaritatea cu Ucraina, cu toți cetățenii Ucrainei dar și în particular cu românii care locuiesc acolo. Solicităm României și tuturor oamenilor de buna credință din România să își deschidă căminele și instituțiile pentru ameliorarea suferinței a zeci ori sute de mii de refugiați din Ucraina, care în aceste zile se îndreaptă spre Europa de Est, inclusiv spre România pentru a-și salva viața.

Ne exprimăm speranța ca acest conflict să se termine cât mai curând. Solicităm țărilor occidentale să aplice o politică mult mai fermă în raport cu Rusia, pentru a proteja democrația și statul de drept, suveranitatea națională și respectul față de dreptul internațional în spațiul european, dar și la nivel global.

Alianța Renașterea Națională crede și promovează principiile fundamentale din Articolul 2 al Cartei Organizației Națiunilor Unite, semnată și de Uniunea Sovietică, care sunt și rămân obligatorii și pentru Rusia, ca succesor în dreptul internațional al Uniunii Sovietice. 

Cele 7 principii sunt esențiale pentru prevenirea conflictelor armate și pun la dispoziția subiecților dreptului international mecanisme practice pentru rezolvarea pașnică a disputelor dintre state.

Credem în suveranitatea națională a fiecărui stat, inclusiv a Ucrainei, un stat independent. Acțiunile militare ale Rusiei au încălcat suveranitatea națională a Ucrainei.

Credem în obligația fiecărui stat, și în special a Rusiei care desfășoară acțiuna armate împotrivă Ucrainei, de a acționă cu buna credință pentru rezolvarea pașnică a conflictelor și pentru menținerea păcii în lume.

Credem în obligativitatea fiecărui stat de a păstra pacea și de a-și rezolva disputele internaționale prin metode pașnice.

Credem în obligativitatea fiecărui stat de a nu amenința alte state prin folosirea forței ori a violenței pentru rezolvarea disputelor internaționale, inclusiv a disputelor teritoriale.

Consideram că Insula Șerpilor face parte din teritoriul istoric românesc și condamnăm agresiunea militară a Rusiei din aceste zile în Insula Șerpilor, în spațiul istoric românesc. Insula Șerpilor a fost confiscată de către Rusia Sovietică de la România prin forță.

Solicitam autorităților aflate la guvernare să acționeze în mod nemijlocit în aceste zile grele pentru Europa dar și pentru România, pentru protejarea suveranității naționale a României și pentru promovarea securității naționale, luând orice măsură necesară protejării populației și a teritoriului național.

Chemăm toți cetățenii României la zile speciale de meditare și rugăciune, pentru ca Dumnezeul cel Atotputernic al Păcii să aducă pacea în Europa cât mai curând și să păzească România!

Echipe ale Alianței Renașterea Națională se implică activ în ajutorarea celor aflați în nevoie în zona frontierei de stat a României cu Ucraina, dar și în zona critică aflată în Republica Moldova.

Pentru informații adiționale sunteți rugați să contactați pe dl Beniamin Lup, președintele executiv ARN, la telefon: 0744797611


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.