.st0{fill:#FFFFFF;}

„Mă doare rana poporului meu, mă doare tare…” 

Comunicate de presă | 22/08/2022

Partidul Alianța Renașterea Națională condamnă vehement Pactul Ribbentrop – Molotov și deplânge efectele acestuia care se resimt până astăzi.

Sub privirile lui Ribbentrop și Stalin, ministrul de externe sovietic Viaceslav Molotov a semnat la 23 August 1939 „Pactul Ribbentrop – Molotov”, un pact mârșav, care din nefericire pentru România, a pecetluit soarta a milioane de oameni, inclusiv a basarabenilor.

Efectele au fost și sunt în continuare dramatice – și nu doar din punct de vedere teritorial.

Cel mai important efect a fost, fără îndoială, ultimatumul sovietic din iunie 1940, care a dus la cedarea Basarabiei de către România.

Acest pact devastator a condus la crearea unei situații de politică externă aproape fără ieșire pentru România, care a pus-o, practic, în brațele Germaniei naziste.

Totodată, în aceste zile în care Prutul ne vorbește despre o nedreptate uriașă făcută României și Basarabiei, Rusia încă își gândește politica externă în termeni destul de apropiați de cei în care o făcea Stalin la momentul încheierii pactului Ribbentrop-Molotov.

Astăzi, Rusia bombardează fără discernământ o țară suverană, Ucraina, impune zone de excludere în Marea Neagră, pornește războaie mai mult sau mai puțin hibride împotriva vecinilor săi, nu se sfiește să comită anexări teritoriale, să stimuleze separatismul și să genereze așa-numite războaie civile.

Alianța Renașterea Națională condamnă vehement astfel de acțiuni care vor lăsa urme adânci în viețile a milioane de oameni, așa cum o face încă Pactul Ribbentrop-Molotov.

Alianța Renașterea Națională se pronunță în favoarea unei politici internaționale total transparente, care să se concentreze asupra bunăstării populației și a interesului comun, reciproc. Însăși protocoalele secrete ale Pactului Ribbentrop – Molotov demonstrează potențialul devastator al unor înțelegeri de culise și a tratamentului inegal aplicat țărilor în politica internațională. Atragem atenția Uniunii Europene privind astfel de tratament preferențial și discriminatoriu.

Exemplul protocolului adițional secret, care cuprindea hărți privind sfere de influență, trasarea unor linii de demarcație în Europa Răsăriteană care despărțeau în două sate și familii este suficient de relevant pentru a ne determina să ne opunem unor astfel de inițiative. Odată ajunși în Parlamentul European, reprezentanții ARN se vor opune oricărei forme de discriminare a țărilor în cadrul Uniunii Europene.

Deplângem soarta familiilor distruse, deplângem viețile pierdute, ne doare pentru fiecare român deportat și torturat și nu putem rămâne nepăsători în fața nedreptățirii unui neam curajos și harnic.

România noastră a fost jefuită prin Pactul Ribbentrop – Molotov și așteaptă încă o clasă politică curajoasă care să condamne acest pact devastator, să curme efectele acestuia cât de mult posibil și să repare nedreptatea făcută neamului românesc.

Alianța Renașterea Națională este partidul politic care va face acest lucru, de dragul românilor, de dragul României!

Așa să ne ajute Dumnezeu!


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.