.st0{fill:#FFFFFF;}

PMP: un cârmaci nou și o derivă spre stânga 

Comunicate de presă | 11/03/2021

PMP dezamăgește din nou, întărind convingerea multora ca nu este un partid de dreapta, nici conservator și nici creștin-democrat. La recentul lui congres l-a desemnat pe dl Cristian Diaconescu în funcția de președinte al partidului, desemnându-l, de asemenea, ca și candidat al PMP la prezidențialele din 2024.

Aripa dlui Băsescu s-a impus în PMP. Din nou. Dl Diaconescu și dl Băsescu au fost asociați politici vreme de mulți ani. Este deci previzibil că atât timp cât dl Băsescu rămâne influent în PMP, va continua să-ți impună viziunea și ideologia la nivel de partid.

Dl Diaconescu este bine cunoscut în politica României. Dar, din nefericire, nu din motive care inspiră încredere. Informațiile online indică faptul că dânsul ar fi făcut armata în 1978-1979, sub supravegherea Securității. S-a ridicat în grad, iar în aprilie 1982 a intrat în PCR. Sub comunism a făcut dreptul, ceea ce pe vremea aceea era un privilegiu rezervat comuniștilor, securiștilor și odraslelor lor.

Tot pe vremea comunismului a fost judecător, proptind statul totalitar, anti-democrat, tiranic, dar și justiția politică comunistă care impunea ani grei de închisoare.

După revoluție, dl Diaconescu a căzut, la fel ca toți securiștii și liderii comuniști, tot în picioare. S-a lansat în politică, făcând parte din stânga post-comunistă și deținând funcții în PSD. Traseismul lui politic nu e de bun augur și dă de gândit.

E lamentabil că în 2021 România încă este condusă de foști comuniști, începând de la dl Iohannis în jos. Toți președinții României de după revoluție au fost comuniști, membri ai aparatului represiv.

Deplângem deriva spre stânga a PMP. Am atenționat deja de mai multe ori că PMP nu este un partid conservator, nici creștin-democrat așa cum candidații PMP afirmau la parlamentarele din decembrie.

PMP nu este un partid pentru creștini ori pentru conservatorii autentici. Dacă luăm în considerare voturile dlui Băsescu și Tomac în Parlamentul European, putem conchide că diferențe ideologice între PMP și USR practic nu există.

Vă oferim din nou opțiunea de a opta pentru ARN, singurul partid autentic conservator și creștin democrat din România. 

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Peter Costea, Președinte Alianța Renașterea Națională


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.