.st0{fill:#FFFFFF;}

Restaurarea totalitarismului în România 

Comunicate de presă | 16/03/2021

Acest gând îți trece inevitabil prin minte citind despre anvergura și agresivitatea cu care forțele de ordine din România, în numele legilor neconstituționale adoptate de Parlament, amendează și fac razii în toată țara pentru a impune restricțiile neconstituționale din perioada pandemiei. 

Într-o singură săptămână au dat amenzi de peste 7 milioane de lei.  Au îmbogățit ilegal statul român cu 7 milioane de lei, au sărăcit în mod neconstituțional cetățenii țării cu 7 milioane de lei, și statul și-a consolidat pozițiile autoritare asupra noastră. Ironic, autoritățile spun că fac aceste lucruri să ne protejeze și în folosul nostru.

Dimensiunile acțiunilor forțelor de ordine îngrijorează: peste 17.000 de polițiști, peste 11.000 de razii. Respectăm forțele de ordine și legile țării. Dar credem că există opțiuni mai viabile și alternative constituționale. Nu putem, în numele protejării cetățenilor, arunca statul de drept și democrația pe fereastră la fel cum am arunca copilul împreună cu apa din troacă.

Pericolul cauzat de aceste razii și amenzi necruțătoare este real. În România se instaurează o atmosferă a fricii de stat și de poliție, la fel ca pe vremea comunismului. Nu e bine. În România se instaurează o mentalitate a restricțiilor și a acceptării restricțiilor neconstituționale. Nu e bine. Parlamentarii se obișnuiesc să dea legi neconstituționale, iar forțele de ordine să le implementeze cu exces de zel și abuziv. Nu e bine.

E nevoie, așa cum am repetat în campania parlamentară, de o amnistie generală a persoanelor amendate și ca amenzile date să fie anulate, iar banii dați înapoi celor amendați. În plus, ne așteptăm la mai multă protecție din partea Curții Constituționale. Timpul și energia Curții Constituționale sunt irosite pentru rezolvarea ciondănelilor permanente dintre parlamentari.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Peter Costea, Președinte ARN


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.