.st0{fill:#FFFFFF;}

„România în spațiul Schengen. Olanda se opune!” 

Comunicate de presă | 14/10/2022

Alianța Renașterea Națională susține aderarea României la spațiul Schengen și va lupta ca acest obiectiv să se realizeze!

Dragi români, vă invităm să semnați petiția lansată de Partidul Alianța Renașterea Națională, pentru aderarea la spațiul Schengen.

„România are dreptul să facă parte din Spațiul Schengen! Țara noastră îndeplineşte cerinţele tehnice privind apartenenţa sa la Spaţiul Schengen şi acţionează deja ca un membru al acestuia, în deplin spirit de solidaritate europeană. Suntem parte integrantă a reformei Spaţiului Schengen şi ne implicăm activ în eforturile de modernizare a acestuia. Aderarea României va contribui la securitatea şi consolidarea Spaţiului Schengen.

Cu toții ne-am săturat să așteptăm ore în șir la vamă pentru intrarea și ieșirea din România. Acest lucru se întâmplă pentru că România face parte din Uniunea Europeană, dar nu este în spațiul Schengen. În același timp, patru țări din afara UE (Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein) au aderat la Spațiul Schengen.

Olanda nu are autoritatea morală să ne dea lecții de niciun fel. Este țara care discriminează împotriva creștinilor, eutanasiază vârstnicii împotriva voinței lor, critică Polonia și Ungaria pentru că sunt țări tradiționale, Rutte îndrăznește să spună Ungariei că dacă nu vrea să accepte steagul curcubeu poate ieși din UE, și lucruri nepotrivite de acest gen”.

Liderul formațiunii politice este de părere că ambasadorul Olandei a invocat motive plictisitoare și neconvingătoare pentru amânarea aderării: securizarea frontierelor, lipsa de progres în domeniul justiției și a statului de drept.

„Aceste motive sunt atât de subiective încât dovedesc că sunt, de fapt, un pretext pentru continua discriminare la adresa noastră. Nu mai vrem să fim tratați ca cetățeni de rangul doi în Uniunea Europeană. Amânarea arată că est-europenii sunt tratați, în diverse feluri, ca cetățeni de rangul doi în Uniunea Europeană. În acest moment România se lasă exploatată de statele care domină economia europeană și nu știe cum să-și joace cărțile cum trebuie. Contextul economic european și global, la fel ca și situația geopolitică actuală din jurul Mării Negre, sunt oportunități rare pentru România pe care ar putea să le exploateze în avantajul nostru”.

Acesta a enumerat avantajele aderării la spațiul Schengen:
Românii care vor să călătorească cu avionul, cu trenul, cu autocarul sau cu maşina personală nu vor mai aştepta pentru controlul documentelor la frontieră.
Transportatorii vor scăpa de cozile de la frontierele cu Ungaria și Bulgaria.
Mărfurile vor circula liber, ceea ce înseamnă economie de timp şi de bani pentru operatorii economici.
Costurile inerente presupuse de cheltuielile pentru combustibili, diurne, salarii etc. vor fi mult diminuate.
Românii pot rămâne în alt stat membru ca turiști până la trei luni cu un pașaport sau un card de identitate valabil.
Românii pot lucra și locui într-un alt stat membru cu dreptul de a fi tratați în același mod ca cetățenii țării respective.
Antreprenorii beneficiază de libertatea de stabilire în statul pe care îl aleg.
Studenții au dreptul de a studia în orice stat membru.


„Clasa politică din România este timidă. Este suficient să privești pozele demnitarilor să observi timiditatea primului ministru în preajma lui Rutte.
Rutte pricepe lucrul acesta și știe cum să-și joace cărțile pentru ca România să continue să rămână un stat vasal în Uniunea Europeană.

Implică-te alături de ARN în renașterea României, semnând această petiție!”.

Petiția poate fi semnată aici: https://aliantarenastereanationala.ro/petitii/romania-schengen/


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.