.st0{fill:#FFFFFF;}

ZIUA MONDIALĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE 

Comunicate de presă | 30/07/2022


Ziua de 30 Iulie marchează Ziua mondială împotriva traficului de persoane.

Milioane de victime, femei, bărbați și copii sunt supuși zilnic acestei forme de sclavie modernă, traficul de adulți și minori devenind o problemă globală. Traficul de ființe umane reprezintă una dintre cele mai grave infracţiuni din lume, care afectează viaţa a milioane de oameni şi le lezează demnitatea, distrugând persoana, familia, comunitatea și națiunea.

Traficul de persoane încalcă drepturile omului și demnitatea umană, anihilează drepturile constituționale ale persoanei traficate și macină temelia conviețuirii sociale.

Pentru Alianța Renașterea Națională, prevenirea și combaterea traficului de persoane a constituit încă de la fondarea partidului un element esențial în cadrul Programului Politic și al Programului de Guvernare.
Ne poziționăm categoric împotriva exploatării de orice fel și milităm pentru eradicarea oricărei forme de sclavie.

Ne poziționăm clar de partea celor care condamnă folosirea serviciilor sexuale, susținând incriminarea consumatorului și stoparea fenomenului prin incriminarea oricărei forme de recrutare și coerciție prin care ființele umane sunt exploatate.

Condamnăm orice formă de exploatare a semenilor noștri fie prin muncă forțată, prin servitute domestică, exploatare sexuală, cerșetorie, instigare la infracțiuni minore sau prelevare de organe.

La fel cum a făcut-o în repetate rânduri, Alianța Renașterea Națională îndemnă autoritățile din România și din toate țările la acțiune pentru a stopa acest flagel, prin descoperirea, investigarea și pedepsirea traficanților, prin protejarea copiilor și persoanelor vulnerabile, a femeilor şi bărbaţilor împotriva exploatării, precum şi prin protejarea şi reabilitarea și reintegrarea socială a victimelor.

În cadrul fiecărei Sesiuni de pregătire a liderilor și membrilor Alianței Renașterea Națională, în cadrul Academiei Politice ARN s-a discutat despre prevenirea traficului de ființe, comisiile de specialitate elaborând planuri și strategii care au menirea de a limita fenomenul și de a proteja semenii noștri.

Chemăm toate partidele politice la o acțiune comună de prevenire a traficului de persoane, și la elaborarea unor politici publice care să contribuie la oferirea unui mediu sănătos și sigur pentru copii și cetățeni.

Alianța Renașterea Națională militează printre altele pentru viață și ocrotirea acesteia, pentru familie și protecția efectivă a familiei, pentru respectarea legii și elaborarea unor legi drepte și pentru restaurarea morală și spiritual a acesteia.

Toate aceste obiective și valori pe care Alianța Renașterea Națională le promovează și în care crede vor fi semnificativ atinse inclusive prin prevenirea și combaterea traficului de persoane, persoane adulte și minore.

Timișoara
30 iulie 2022


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.